Strömtorps IP
30 juli 2016
14:00

Strömtorp borta 1-2

6-poängs mot senaste årens värsta argfiende Strömtorp förväntades bli en fysisk match med många heta känslor o tjuvnyp. Av nån anledning kom dock inte denna match i närheten av det hårda och ibland direkt fula spel vi sett tidigare mellan dessa två lag. Om det var matchens betydelse domarens bestämdhet eller något annat som låg bakom detta låter vi vara osagt men faktum är att det inte delades ut en enda varning i matchen och hade man satsat nån krona på det innan matchen skulle utdelningen blivit bra.

Det blev istället en match med avslaget spel med på många håll till synes ointresserade spelare vilket känns helt otroligt med tanke på matchens betydelse.

Då vi på förhand borde haft koll på hur Strömtorp skapar sina chanser är det lite konstigt att de redan i första anfallet kan ta ledningen efter ett inlägg mot H Andersen där det visserligen är en missbedömning från Milos som ger honom chansen att nicka in ettan.
Att långa bollar på "Bengt" (H Andersen) är deras anfallstaktik har vi sett många gånger tidigare så det borde inte få överraska oss på det sett som det verkade, för bara 5min senare är han nära att nicka in en boll igen.
Vi skapade en del lägen som efter 6min när Haris får friläge men det bränns. I 8.e min har han en farlig nick utanför och i 13:e minuten skjuter han ett direktskott över efter ett inlägg från Tobbe.
Även om vi inte var helt fokuserade så var vi det laget som försökte få till något slags passningsspel medans de förlitade sig på sina långbollar men idag verkade detta var rätt medicin mot oss då vi inte alls verkade ha
rätt koncentration i de bakre leden.
Detta syntes igen efter 16min när mittförsvaret missbedömmer en långboll som friställer en sikare men skottet över. Milos hann sen med en jätteräddning på en frispark innan 2-0 kom i den 21:a minuten efter en repris på första målet, dvs inlägg och nick Andersen. Vi hade inte lärt oss läxan än.
Resten av halvleken gick spelmässigt till oss men vi hade förtvivlat svårt att skapa några heta chanser då vi inte var tillräckligt fokuserade i vårt passningsspel.

Vi väntade oss nu en riktig skärpning i andra halvlek men direkt på avspark går de fram o skapar en jättechans. Det syntes snart att snacket i paus inte gjorde nån skillnad för spelet fortsatte på samma sätt i andra. I 51.a min får Mohammed ett bra skottläge men det täcks ut till hörna.
Efter 59min får vi så en jättechans att komma in i matchen....tror vi men icke sa nicke eller rättare sagt domaren. Det är Micke som utmanar sin back o kommer förbi när han blir kapad och straffen var såpass solklar att den svårflirtade bänken hos Sik tyckte den var given men domaren måste ha bedömt på ett annat sätt än alla andra denna afton.
Kändes nästan som matchen var körd nu för vi skapade mycket lite och när inte sånt solklart läge som straffsituationen gick med oss kändes det rätt hopplöst.

Spelet blir nu på många fötter enmansshower vilket bara gynnar dom och när vi försöker med passningsspel är det stressat. Detta beror troligen på att vi håller bollen för länge och då blir det tidsnöd med chanspassningar som följd.
Vi försöker hitta vägar men vi har inte den rätta inställningen idag för att kunna forcera deras defensivlinje utan de avslut vi har är några distansskott och nån frispark som inte vållar några större besvär. Det är istället de som får största chansen sista kvarten då de efter ett nytt försvarssmisstag får ett kanonläge i starffområdet.

Vi får dock in en boll i slutminuten när Haris nickar in ett inlägg från Branco som löpt upp bra på kanten.

Även om vi har mest spel får man säga att resultatet inte är orättvist då deras taktik funkade fulländat men vi måste kräva mer vilja av vårt lag när så mycket står på spel. Det var som tidigare sagts slött o oinspirerat rakt över med många defensiva misstag vilket vi inte sett på länge.
Även om planen är svårspelad borde våra skickliga passningsspelare få till bättre offensivt spel men det var en sorts kollektiv tafatthet som vi hoppas inte upprepas igen.

Vi har nu en ännu viktigare match nästa helg och då får vi hoppas laget hittat tillbaka till det spel de haft en lång period före denna match.

Matchfakta: 1-2 (0-2)

0-1 1min Nick på inlägg som mv missbedömer
0-2 21min Nick på inlägg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
67min Nikola V ut Philip in
76min Mohammed ut Nenad in
84min Tobbe ut Fredrik in
1-2 89min Haris (Branco) Nick på högerinlägg från Branco